BLOG

Mobilier pentru copii cu personalitate

Atunci când mobilăm camera copilului încercăm să facem un compromis între nevoile sale actuale și cele viitoare, între funcţionalitate și aspect decorativ. Puţini părinţi acordă însă importanţa cuvenită mobilierului adecvat pentru camerele de copii, după cum și puţini producători de mobilier pentru copii o fac – din păcate.

O gândire simplistă ne spune că mobilierul unei camere de fetiţă ar trebuie să fie roz iar al unui băieţel – albastru. În rest, mulţi dintre noi ne rezumăm la alegerea unui mobilier de copii similar ca inventar de obiecte și funcţionalitate cu mobilierul unei camere de adulţi. La Casa Magică ne dorim să schimbăm aceste percepţii.

De ce este însă esenţial să înţelegem diferenţele și să mobilăm camera copilului într-un mod propice pentru buna dispoziţie și modelarea adecvată a personalităţii acestuia? Răspunsul simplu: camera copilului este primul său spaţiu personal în viaţă, este prima lui oază de intimitate și de contact cu obiecte și moduri de organizare care îi aparţin în mod specific. Un copil nu percepe funcţionalitatea așa cum o face un adult. Dacă pentru un adult o canapea este funcţională în măsura în care permite să te așezi sau să te întinzi comod pentru a te relaxa, pentru un copil o canapea e “funcţională” dacă îţi permite să sari, să te rostogolești pe ea, dacă e interesantă la atingere și are culori atractive, etc.

Lumea unui copil este în multe privinţe mai bogată decât a noastră, de aceea dimensiunile, culorile și intrepretarea funcţionalităţii obiectelor de mobilier pentru copii sunt esenţiale în a face alegerea potrivită. Din fericire, prin intermediul colaboratorilor noștri de la Gaia Mobili – cel mai renumit producător italian de mobilier pentru copii – portofoliul Casa Magică prezintă soluţiile perfecte de mobilare și decorare a camerelor de copii, ţinând cont de nevoile vârstei lor și de personalitatea pe care orice părinte își dorește să o modeleze într-o manieră pozitivă.

Vreţi să aflaţi mai multe despre modul corect în care se definesc spaţiile, culorile, amplasarea obiectelor și funcţionalitatea acestora atunci când alegeţi mobilierul pentru copii. Vă doriţi să utilaţi camera copilului în așa fel încât să îl ajutaţi să reţină primele amintiri frumoase care îl vor însoţi și atunci când va fi adult. Gaia Mobili și Casa Magică vă invită să ne vizitaţi și să alegeţi conceptul de mobilier de copii cel mai potrivit pentru cei mici, gândit și realizat să le ofere confort, relaxare și o stare autentică de bine.

Share Close
  • mobila camere copii
  • mobila copii italia
Blog 2026