BLOG

Amenajarea baii pentru tine si familia ta

Amenajarea baii reprezinta adesea o provocare mai mare decat cea a restului casei. Desi este o incapere aflata in spatele unei usi inchise si pana si imparatul merge neinsotit , in amenajarea ei trebuie luate in considerare mai multe aspect : suprafata, numarul de utilizatori si nevoile sau obiceiurile fiecaruia.

Cateva aspect de luat in calcul pentru o amenajare cat mai reusita :

SPATIU DISPONIBIL
Daca suprafata nu este suficient de permisiva pentru a-ti oferi spectre largi de posibilitati trebuie luat in calcul numarul persoanelor ce vor folosi spatiul si obiectele sanitare necesare.

Alegerea unei cabine de dus in defavoarea unei cazi masive poate face loc unei piese de mobilier in plus. Compromisul facut intre baile lungi si relaxante si alegerea cabinei verticale va fi rasplatit cu mai mult spatiu util si timp castigat pentru fiecare dintre utilizatori.

Folosirea dulapioarelor de baie suspendate sau a rafturilor aplicate direct pe perete ca locuri de depozitare a cosmeticelor si prosoapelor, sunt unul dintre secretele pe care designerii interiori le folosesc in amenajarea baii intr-un stil modern si aerisit.

Spatiul de sub chiuveta poate fi si el exploatat cu usurinta iar un designer va va oferi sfaturile necesare in alegerea mobilierului potrivit.Desigur cosurile de rachita sau alte accesorii pot completa decorul dand o nota personala.  

NEVOI SI OBICEIURI
In cazul in care lucrezi la amenajarea baii principale, trebuie sa te gandesti si la functionalitatea ei. Pentru o suprapunere cat mai eficienta a nevoilor tale si ale celor dragi cu toate caracteristicile viitoarei bai, fa o lista cu activitatile zilnice cele mai uzuale si preferintele fiecarui membru al familiei.

Pozitionarea accesoriilor din baie si a intrerupatoarelor, dimensiunea oglinzii, inaltimea chiuvetei si a rafturilor sunt elementele cu care poti jongla astfel incat sa se potriveasca nevoilor tuturor membrilor familiei, de la mic la mare.

Un alt aspect important este dispunerea luminii si intensitatea ei, pentru momentele care necesita un grad sporit de vizibilitate, cum sunt machiatul sau barbieritul.

EA SI EL
Pentru un cuplu tanar atent la detalii si in pas cu moda, timpul dedicat aspectului personal poate fi mai ridicat, la fel si numarul de produse de ingrijire personala. Acestea presupun necesitatea unui spatiu separat, pentru fiecare persoana in parte. Pentru a fi cat mai la indemana, cosmeticele pot fi asezate pe rafturi sau in dulapioare dispuse in jurul unei oglinzi de mari dimensiuni, sau direct pe blatul care sustine lavoarul.

In cazul amenajarii unei bai matrimoniale, poate fi luata in calcul si existenta unei prize pentru uscatorul sau placa de par. Deoarece mediul din baie este unul umed, specialistii recomanda pentru bai prizele cu protectie la umiditate.

Pentru un plus de personalitate, si daca spatiul o permite,  baia poate fi infrumusetata cu plante decorative si un suport pentru ziare si reviste.

COPII MICI
Baile destinate ingerasilor sunt incaperi dragute la fel ca si camerele celor mici unde toate obiectele si accesoriile se ragasesc in dimensiuni reduse iar culoriile intense si personajele din desene animate dau viata intregii incaperi.

De la cada in miniatura, chiuveta si oglinda montate la nivelul potrivit copilului, faianta si gresia colorate si mobilierul personalizat, pana la prosoapele cu Spider-Man sau Hello Kitty si pasta de dinti cu dinozauri, totul este conceput astfel incat sa faca din baie o incapere in care cel mic sa se simta in largul lui.

BATRANI SI PERSOANE CU HANDICAP
In cazul in care in locuinta ta exista persoane in varsta sau cu dizabilitati, confortul si siguranta lor trebuie sa fie pe primul plan.

Astfel, te poti orienta dupa accesorii care sa le usureze accesul la diferitele facilitati, cum ar fi: manere de sustinere fixate pe peretii laterali ai cazii sau toaletei, robineti cu maneta lunga, oglinda si rafturi joase, podea cu aderenta ridicata.

Acestea sunt cele mai importante  aspecte de care trebuie sa tii cont in amenajarea baii pentru tine si familia ta. In continuare te invitam sa vizitezi si sectiunea noastra de mobila pentru baie adaptata intocmai spatiului disponibil, nevoilor si preferintelor clientilor nostri.

Share Close
Blog 2234